Noaptea Cercetătorilor 2015 - sărbătoarea europeană a ştiinţei revine la Chişinău

Chişinăul împreună cu peste 300 de oraşe din Europa va sărbători „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Călătoria în lumea ştiinţei va avea loc la data de 25 septembirie 2015, începînd cu ora 15.00 şi se va desfăşura în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

În acest an vizitatorii se vor bucura de experimente inedite, concursuri fascinante, proiectări, workshop-uri interactive şi un program artistic pe măsură. În acelaşi timp, va exista un târguşor ştiinţific dedicat în totalitate copiilor, unde se vor desfăşura activităţi practice şi distractive pentru cei mici.

Oricine poate deveni cercetător la „European Reserchers Night”. Sunt aşteptaţi toţi cei curioşi, pasionaţi şi entuziasmaţi de ştiinţă indiferent de vârstă sau experienţă.

Sărbătoarea europeană a ştiinţei are ca scop promovarea oamenilor din domeniul ştiinţei, dar şi familiarizarea publicului larg cu activităţile practicate de cercetători.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni 2015” este un proiect finanţat de Comisia Europeană şi face parte din seria evenimentelor Marie Curie, un program UE pentru susţinerea cercetătorilor. În Republica Moldova acesta este la cea de-a doua ediţie şi este organizat sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Centrului Proiecte Internaţionale, AQA Logistic şi DAS Solutions.